29 oktober

Tänkte ju faktiskt inte att jag skulle tråka ut er allt för mycket med ännu ett inlägg men jag kan inte låta bli. Idag när jag vaknade så var Oslo nämligen helt vitt (alltså skitkallt)! Den som än lurade mig att Oslo är varmt på grund av golfströmmen kan ta och skicka en vinterjacka på dirr! (ett spännande utryck för direkt som jag precis som all annan underlig svenska lärde mig på Korsika). 

Nej kallt är det i alla fall och vitt. Men jag har jobbat klart för idag så det enda jag tänker göra är att ta min smått förkylda kropp och gå och handla mjök. Håller på att tvätta, har redan gjort mat, blev pasta med brocolisås idag, så nu sitter jag på rummet och dricker the och äter banan. Nej inget passar bättre än ett avsnitt av Christer i P3.

PUSS


Nästan så här är det, NÄSTAN

Läste precis att det är exakt tio år sedan den hemska Göteborgsbranden, konstig nog så kommer man ju alltid ihåg var man hörde sådanna hemska nyheter först. Jag kommer ihåg att jag satt i bilen på vägen hem från en smålandssemester med familjen och den andra familjen lundberg med lilla lilla Signe när vi hörde det på radion. Kommer ihåg att vi satt och lyssnade hela vägen hem.

 Fick mig att känna mig ännu mera ensam den här ensama dagen. Vad härligt vi hade det på våra höstsemestrar, ja på alla våra semestrar, finns inget som jag uppskattar så mycket som alla våra resor. Hoppas att det blir fler härliga höstresor någon dag. Familjen är det bästa

28 oktober

Det har nu hänt, jag har funnit mig en ny vän. Osäker på vad hon heter med detta känns relativt oviktigt. Hon jobbar i alla fall på Zara och bjöd idag mig på sin fest på lördag. Tyvärr kan jag ju inte eftersom att det är Orizonte reunion i Göteborg till helgen men det är även det mindre relevant. Det viktiga här är alltså att jag eventuellt har funnit en vän.

En annan kär vän fann jag även i butiken idag. Det helt otroligt snygga, charmiga, släta och coola knähöga stövlarna var tillbaka i butik och bara 3 par fanns kvar, varav ett par i min storlek. Åhh, fingrade på dem länge, ringde till och med pappa för lite tips om dessa skönheter (han tyckte dock att det var ett ganska lätt beslut att fatta men han har ju inte sett dem!) Fick tillslut efter mycket mycket tvivel släppa tanken på att gå runt på Göteborgs gator i stans snyggaste stövlar och sätta tillbaka dem. Men vet ni vad som händer sen! Jo då kommer en liten otäck tant och tar mina stövlar (detta är INGA tantstövlar) och hon sätter inte bara på sig dom utan hon har mage att påstå att det inte är riktigt läder. När jag till och med visar henne lappen där det står att allt är gjort av läder så luktar hon på den och säger att den inte är det. Otacksamma kärring!

Gud vad upprörd jag blir, och dessutom väldig trött av all dagens uppståndelse. Orkade därmed inte tvätta (läs idag iheller). Blev ett avsnitt av packat och klart istället. Tänkte faktiskt städa lite nu innna det är dax att sova det kan nog vara en ide så att Hanna inte blir ledsen när hon kommer tillbaka från sin mini semester i sverige.

CIAO!

26 oktober

Nu har jag jobbat med att räkna tunnelbaneresenärer och för att fylla upp min tid lite så passade jag på att skriva lite.

Klockan är nu 19.50. Jag har precis börjat mitt pass här i Norstats tjänst och jag kan väl säga att jag redan har misslyckats lite. För trots att det var tjugo minuter sedan jag började så har det fortfarande inte kommit ett enda tåg. Men så istället för att räkna, mitt så kallade jobb så får jag beskriva stationen "Borgen" för er. Borgen är en liten station belägen strax efter Majorstuan. Utrycket som Joel en gång använde om Tyskland, "det vilar en skumm stämmning över detta landet" passar även här i Borgen. Tittar jag rakt fram så ser jag en ganska hårt trafikerad väg. Åt mitt vänster har jag kyrkan och kyrkogården. Och slutligen åt höger ligger krematoriet. Borgen är även en utomhusstation som är fruktansvärt kylig. Det har gått 20 minuter på mitt pass och jag håller på att frysa ihjäl.

Ett äpple, en kopp med kallt the, en alkis och ett samtal med en norsk hundrastare senare så har klockan hunnit bli 20.30. Termosen höll inte riktigt vad den lovade och hundrastaren var en väldigt intressant människa. Hon räknar också så jag kan se fram emot ännu ett spännande samtal med henne, Hoppas inte att detta också kommer att handla om kollektivtrafiken som hon tycker är kass. Vill också passa på att understryka att det fortfarande är väldigt kallt.

Lite mer kallt the, lite musik och ett samtal med mamma och pappa har nu gjort att klockan är sju minuter över nio. Detta ä precis tråkigt. Undra vad jag hade gjort om jag var i Sverige nu. Kanske varigt ute på Slagthuset eller myskväll med vännerna. Men nu istället sitter jag här i Oslo brevid en man som äter rå korv direkt ur förpackningen. Livet är bra märkligt.

Klockan är nu 21. 55 och jag inser nu hur fel jag hade tidigare när jag skrev att det var kallt. Nej nej, nu är det kallt. O ja vad kallt det är. Hundtjejen gick precis av sitt kvällspass och tågen är så försenade att jag inte längre kan hålla reda på dem.

23.30. Slutet är nära. Tappat all kännsel i fötterna och allt hopp. Det enda som får mig att stanna kvar på den här stationen nu är den inre synen av den där DKNY väskan som finns på morris. Några timmar här så är saken biff lixom. Det får man hålla färskt i minnet när hoppet lyser med sin frånvaro.

00.12. Nu har jag även hunnit ge Hanna bemärkelsen värdens tappraste människa (hon har stått ut med detta i en vecka, utan att klaga!) mendans jag tänker med nästan en timme kvar av mitt pass dubba mig själv, ännu en gång till årets dramaqueen. Tack och bock.


Det var alltså sammanfattningen av min kväll. Kan ju säga att det är ganska skönt att ligga och mysa i sängen ikväll. Tyvärr får Hanna slita idag istället. Men jag steg faktiskt upp klockan fem i morse (skulle ha varigt klockan sex men givetvis så glömde jag ställa om klockan) igen och körde 6.5 timmars räkning på Borgenstationen igen. Gick ju lite bättre med solljus och tåg som var i tid.

Efter jag slutat så åkte jag och Hanna upp till Holmenkollen och promenerade i skogen. Vi gick givetvis vilse men det gjorde inget för Hanna hade gjort en supergod pastasallad som vi stannade och åt med en undeerbar tystnad. Vilken tur att jag har Hanna här. Skrattar så mycket att jag får kramp i hela kroppen varje minut med henne. Hon dubbade mig dessutom till en bästavän där mitt ute i den leriga skogen. Det var precis innan jag gick ner mig i ett kärr.

Skönt att få komma hem till kollektivet, äta lite, prova kläder och spela lite TP med Dennis, Micke och Evelina. Nu ska jag sova. Det har jag gjort mig förtjänt av.

25 oktober

25 oktober, det är rikigt höst i Oslo, blåser ordentligt och löven flyger omkring och framförallt det är kallt. O ja jäklar vad kallt det är. Och eftersom att jag bevisligen trodde att jag var på väg till Korsika igen så tog jag ju inte riktigt med mig någon varm jacka. Eller kan väl erkänna att jag inte har med mig några varma kläder alls faktiskt. Detta måste jag nog försöka ändra på eftersom att jag från och med nästa vecka jobbar från halv sju, sju flera dagar i veckan. Fy vad tidigt och fy vad kallt det kommer att bli. Men jag kan väl likabra få mig ett kallt uppvaknande direkt när jag kommer utanför dörren istället för att vänta tills jag kommer till jobb. För där kan jag lova er att jag vaknar till när jag ser att 300 nya tröjor ska in mitt imellan 3621/348/800 och 3621/3590/800 men ska jag få in något där så måste jag börja med att flytta tröjor 700 nummer bort. Detta, precis detta är mitt ansvarsområde. Oh yes. Nej jag ska inte kaga, räcker ju med att Hanna får stå ut med allt gnäll om kvällarna. Så fort jag får ordning på det där lagret så blir det nog bra ( Maja, min chef har idag berättat att man alltid måste ha en tidsplan så jag tror att jag blir klar då runt år 2045).

Nej nu får väl jag försöka vila mig lite, det blev en ganska lång TP kväll med kollektivvännerna och vin igår och snart ska jag ju gå och jobba igen, ojojoj vad jag kommer att frysa. Ska sätta på mig alla kläder jag har. Och kanske ska jag sätta på elementet och hoppas på att det inte bränner upp min säng. Men det är bara kanske, man måste ju känna att man lever.

Är det by the way dax att ställa om klockan i natt? Då där det aldeles för mycket höst för min del, aldeles för mycket..


23 oktober

Toksugen på allt har jag lyckats bli men försöker dämpa det genom havregrynsgröt som jag tyvärr översaltade totalt idag. Fick njuta av mitt the istället. Det må vara så att det smakade riktigt gott eftersom det var gratis. Eller ja gratis och gratis, vi kan väl säga att jag "hittade" det när jag var på en arbetsintervju idag. Kan tänka mig att ni nu ställer er frågor som "vad hände med jobbet på zara", "vad är det här för jobb" och "vad hände där". Men jag ska snabbt stilla er genom att säga att jobbet på Zara går fortfarande bra, har faktiskt blivit lageransvarig vilket är väldigt roligt och att detta är som ett extraknäck. Börjar på lördag och då ska jag sitta på en tunnelbanestation från 17.30 till 01.00 och räkna hur många som går på och sen göra samma sak på söndag mellan 06.30 och 12.00. Ett projekt som Hanna har jobbat natt och dag med den senaste veckan.
 
För er som är intresserade så har min träningsvärk nästan försvunnit. Jag blev besviken/ledsen över att jag antagligen kommer att få jobba på julen vilket innebär att jag inte kan åka hem. Jag blev väldigt glad över att mina kära föräldrar tänker komma hit om det blir så att jag ska jobba. Och nu blev jag framförallt väldigt trött. Måste vila mig nu för i helgen är det mycket arbete som gäller. Men innan dess så ska jag och Hanna imorgon ha en riktig mysfredag med hemmalagad pizza, vin och utgång.

Hoppas att allt är bra med er!


Hanna i tunnelbanesystemet
Kärlek

21 oktober

Vilken träningsvärk! Man kan ju med lätthet säga att det märks att det var ett tag sedan jag tränade ett riktigt pass. Men skönt var det, så det tror jag att jag ska fortsätta med. Riktigt skönt att träna lite nu när man har tagit det lite lugnt i helgen, film och bio och jobb såklart. Bion som vi var på i söndags var helt enormt stor, över 1000 platser. Så där mitt bland alla människor tittar jag på fritt vilt 2. Trots att jag hatar skräckfilmer. Men det gick vägen.

Idag skulle jag gå ut en promenad och bara mysa lite men mötte Dennis vid frukostbordet så vi tittade på en film istället. Tänkte göra mig klar nu istället så att jag kan ge mig ut lite innan jag ska på arbetsintervju vid halv tre. Sen ska jag gå och jobba på Zara.

Satt och tittade på massa julbilder igår. Bilder från när jag, Ida och Elin var på julmarknad på tivoli i köpenhamn och när vi hade vårt stora julbak. Det kommer jag att sakna. Hoppas att Oslo blir riktigt juligt när det börjar närma sig.

By the way så har jag skaffat mig ett norskt mobilnummer: +47 41398733 så hör gärna av er, det uppsakttas väldigt ^^!

Nej då får väl jag skärpa mig lite.

Hoppas att allt är bra med er!



Rummet i vår lägenhet. Till höger finns det gardrob och byrå
också men det är mest en säng.

Kommer fler bilder på hela lägenheten snart!

KÄRLEK

18 oktober

Idag har varit en ganska omtummlade dag. Det började väl redan igår när vi var hemma hos Hannas bror Rickard och hans flickvän Elina och tittade på en norsk skräckfilm, Fritt Vilt. Jättejobbigt!

För en gångs skull ville jag inte gå hem utan ta trikken (spårvagnen på norska) men givetvis så gick inte den då vid ett tiden på natten. Fick istället gå genom stan, bland allt fullt folk och runt i denna folkfest som uppstår på helgerna och vara rädd.

Efter ett antal mardrömmar så vakande jag av mig själv (vilket var tur eftersom att jag och väckarklockan missuppfattade varrandra i natt) och traskade till mitt jobb. Där det på lördagar finns vakter som vaktar butiken eftersom att hela Oslo väljer att shoppa på Zara på lördagar. Aja det gick i alla fall bra, har jobbat en del på lagret idag, ganska skönt att komma undan alla galna människor ett tag.

Nu sitter jag och väntar på att Joel ska komma hit, kanske ska vi träda in i Oslos nattliv, men bara kanske, mys lockar fortfarande väldigt starkt.

Mamma om du läser det här så kan du kanske ringa mig imorgon, hann ju inte prata så mycket idag.

Pusspuss på er!



Mitt lilla hjärta

16 oktober

En vecka i Norge, tre dagar på Zara och nästan en månad ifrån Korsika. Detta fick givetvis firas med att titta på avsnittet av Packat och Klart som just hanlade om Korsika och med lite fruksallad och glass. Väldigt hög mysfaktor på detta när man sitter med sina kollektiv vänner.

Nu har klockan hunnit bli en del men det ska nog kunna gå eftersom att både jag och Hanna jobbar sent imorgon. Perfekt att kunna slappa lite innan jobb. Sen imorgon kväll ska vi hem till Hannas bror och kolla på film. Måste nämligen se nummer ett av en film för nummer två ska vi se på bio på söndag.

Annars gick jobbet väl sådär idag. Jag var ansvarig för hela women avdelningen vilket kortfattat innebär att jag fick springa, jäklar vad jag fick springa. Idag kom även den största lockelsen in. Ett par skitsnygga stövlar som tyvärr kostade lite mer än min budget tillåter. Men men det är väl bara att börja förbreda sig.

Fick även reda på att jag kunde bli ledig när det är Orizonte reunion så jag åker till Göteborg den 31 oktober. Det ska verkligen bli hur kul som helst. Jag längtar.

Nej nu får väl jag sova lite.

Mamma jag läste föresten om den där fackelvandringen, något du kommer att göra i år? Kommer ihåg när vi gick den, mys.

Okej, pusspuss på er!



14 oktober

Idag har jag då jobbat min första dag på Zara, konstigt nog så känns det som att det är första gången jag jobbade sen det 15 maj när jag slutade på apoteket. För trots att jobbet på Korsika kunde vara väldigt slitigt så tror jag att det till slut kändes mer som en livstil än ett jobb. Jaja jag skulle ju komma till att min första arbetsdag på Zara känndes hur bra som helst och att jag fick prova på lite olika saker, vika kläder, hålla koll på provrummern, prissätta kläder och lite sånt. Jag kan ju säga så mycket som att det är ju tur att kunderna inte går på lagret. Om jag aldrig mer kommer hem så är det de första stället ni ska leta på. Lagret på Zara, leta så gärna mellan vinterjackorna, dom där från förra året, ihoptryckta som inget annat. Ja som sagt, leta där för sticker man in handen där så kommer man inte loss igen. Hittar ni mig inte där så kan ni ju ta några steg till och leta vid väskhyllorna. Så många fantastiska väskor! Jag håller på att fundera ut hur jag ska kunna få stå och klappa på dom i några timmar. Jag ska lyckas.

Väl hemma efter ännu en väldigt god middag (givetvis med vitkålssallad eftersom att hanna köpte ett "litet" huvud eftersom att det var så billigt. Och slänga är inget man gör när man lever fattigt!) så bestämde vi oss för att gå skillda vägar ikväll. Hanna gick för att träffa sin vän Hanna och jag gick för att träffa herr Dunder. Väldigt trevligt men lite tomt utan Hanna här just nu måste jag säga så nu får hon komma hem.

Så det var min dag helt enkelt.

CIAO

13 oktober

Igår bestämde jag mig för att skaffa ett jobb. Tänkte att det fick vara slut på att vara ledig nu. Trots allt hela 3 veckor sedan jag slutade att slava på Korsika. Så efter det att jag och Hanna var på skatteverket i morse så kom det där, mitt jobb. Folket på Zara ringde och sa att jag fick tjänsten som jag hade sökt. Skönt att jag slapp att gå till grannhuset och tigga om att få börja på donkan. Även om det hade varit trevligt före då hade jag kunnat vinka till Hanna från personalrummet.

Ganska trevlig utsikt härifrån lägenheten faktiskt, den ligger verkligen mitt i city. Det märkte man om inget annat i lördags. Tror att de hade någon dragspelskamp på gatan utanför. Kanske är det så att vi inte heller har glas i fönsterna utan bara lite plastfolie. Okej kanske inte men det lät som att vi hade hela Oslo synfonioiorkester i rummet. Men jag gillar det.

Så tänka sig, nu sitter jag här i min nya lilla storstad med jobb och allt. Det känns som att detta kommer att gå vägen. Snart kommer Hanna hem också och då ska vi fira med att laga pizza till råga på allt.

Vi hörs snart igen.

Ciao!

11 oktober

Tredje dagen i Oslo är snart till ända och den har varit mycket bra. Vackert väder framförallt. Spenderat en del av min tid lite lätt vilse ute i Oslo idag, sökt lite olika jobb men igår var jag på intervu på Zara vilket känndes jättebra. Får svar om det jobbet senast på tisdag och sen ska jag kanske på en servitrisintervju imorgon så nu börjar det snart rulla på.

Ikväll har vi kollat på fotboll med grabbarna i kollektivet. Väldigt kul att alla kommer ifrån olika ställen i Sverige, det vill säga att alla har olika dialekter, väldigt mysigt. Samma sak på Korsika, alla pratar helt olika, det saknade jag lite när jag var hemma att alla pratade skånska, konstigt.

Men nu ska jag och Hanna kolla på lite tågbiljetter och sånt.


Igår var vi på Ikea för att handla lite till rummet, hittade ju även matavdelningen och äpplepaj
som vi här avnjuter i vårt rum. Ikea is the shit!

PUSS

OSLO

Framme i mitt stora kollektiv här i Oslo. Inte allt för lätt att lämna kära Sverige den här gången men känndes mycket bättre när jag kom fram. Kanonväder och så kul att träffa Hanna igen. Henne såg jag sist på Korsika för 6 veckor sedan när hon sa "vi ses i Oslo". Och nu är vi här, mycket märkligt.

Bor i en jättefin lägenhet med 15 andra, men vi har ju vårt lilla rum. Verkar vara en riktigt skön stämmning här vilket känns kanonbra.

Har hört att det ska vara lite torka här på jobbfronten men Hannas brors flickvänn har fixat så att jag ska på intervju på Zara idag. Ett väldigt eftertraktat jobb så håll tummarna.





Bar min säng genom halva Oslo, fantastiskt kul.

KRAM



RSS 2.0