30 november

1:a advent 2008. Snart är det jul, snart är jag hemma.

1:a advent har idag firats med lite pilates, en promenad i stan och lite clementin inhandel i den enda butiken som är öppen på söndagar. Hanna slutar klockan fem så när hon är färsig så ska vi fika lite, eventuellt med pepparkakorna som vi gjorde i fredags, sen ska vi gå på julmarknad och slutligen denna speciella dag så ska vi äta middag hos Rickard och Elina. Mycket mysigt. Jag måste bara hitta ett ljus som jag kan tända.



Pepparkasbaket, med julmusik givetvis



Den här bilden är från förra året när mamma hade köpt
nejlikor som vi dekorerade apelsinerna
med. Mina gossar var givetvis med.
Saknar er så..

27 november

Fortfarande lite lätt skakad av dagen som innebar en försenad leverans och sjukt mycket stress men även av människorna som sitter ensamma på McDonalds och äter nu när klockan är 22.19. Hmm. Hur är det möjligt.

Idag fyller även värdens bästa pappa år! Grattis!!! Med risk för att lova för mycket så tänker jag nu säga att om jag hade varit hemma så hade det varigt pappatajm med den obligatoriska tokiga frisyren som grand finale. Det hade du gillat va. Hoppas att din dag var lyckad trots att din favoritdotter inte var hemma.

Nu mätt och beslåten (åt en god potatisgratäng som mamma och pappa hade fixat saker till. Tilläggas bör att vi inte tackar Gud för maten varje dag utan mamma och pappa Lundberg, lite roligt) tänkte jag nu sova lite. Var så trött i eftermiddags så att jag somnade i sängen/soffan/kontoret när jag skulle betala mina räkningar. Vaknade i panik och tänkte att jag var tvungen att lägga in alla tröjorna i gardroben innan Hanna kom hem, snacka om att ta jobbet med sig hem. Jag hade alltså inga tröjor utan var helt och hållet kvar på Zara-lagret. Nej nu är jag trött. Godnatt!






26 november

Jag är ledig idag, så härligt att sova ut. Så det har jag gjort och jag har också pysslat med lite saker som man måste. Som att sortera på datorn och skriva julönskelista. Så nu ska jag ha lite kvalitetstis för mig själv det var ganska längesedan. Har redan förbrett med modetidningar och nagelfilen. Härligt.

Efter jag är färdig med det så tänkte jag försöka finna Oslo boxningsklubb, vi får se hur bra det går.

Önskelista. Julen 2008

  • The Fashion Book  av Phaidon Editors (inbundna versionen)
(finns på tex internetbokhandlen.se)


  • Lära sig franska, ex ”franska för nybörjare” Finns på www.cdon.se

  • Bok: Alek
(alek weks)

  • Leilas mat

  • DVD box (Grey’s Anatomy, Sex and The City eller Gossip Girl)




24 november

1 månad till självaste julafton och idag kom glädjebeskedet efter lång lång tids väntan. Jag slipper att medverka i leveransteamet den 27 december så jag kan vara hemma ända fram till den 28 december. Tack vare mina fantastiska föräldrar så har jag nu även bokat hem resan.Tack! Kommer hem den 23 december klockan 19.45 och åker hem den 28 klockan 21.20. Vilken underbar jul det kommer att bli! Jag är så lycklig!

Har ju redan försökt finna stämmning genom Zaras julbord i lördags. Ingen julemat men julkläderna hade plockats fram eller var det kanske nyårsklädslen. Vi jobbar alla på Zara och vi tänker visa det, lite så känndes det. Helt absurt fina kläder hade folket. Idag, även detta tack vare mina kära föräldrar så kunde även jag handla in drömklänningen. Kan bli nyårsdressen, vem vet.

Leverans dag idag vilket innebär att jag är såå trött. Avslutar med Oslobilder tagna i helgen.

Keep it real


Karl Johans Gata



Youngstorget, ligger precis vid mig


Jag bor i huset med röd fasad, i rummet på andra
våningen där ljuset är släckt.

21 november

Just nu känns kollektivlivet inte alls som en bra idé. Helg här är lika med fest och idag har vi haft besök av gamla (ska tillägas fulla) hyresgäster. Tycker inte att historierna om kollektivet som verkar ha varit allt annat än drogfritt känns så väldigt roliga nu när det snart ska flytta in nya människor här. Vet inte om jag är sådär sugen på att käka frulle med ett gäng pundare.


Nej så får vi hoppas att det verkligen inte blir så (troligen inte!) men jag ska iaf flytta långt härifrån så fort jag bara kan. Vi vet ju alla hur det är att gå på fest när man inte känner för det. Jag känner mig som värd för en jättefest som jag absolut inte vill ha. Ge mig hipp hipps partydödarhits så att jag kan sända ut den över Oslo!

Imorgon ska jag träna, jobba och sen är det julbord med jobb! Roligt.



20 november

På grund av fint besök i form av Dirk diriktör och hans chef Jean Shack (de heter faktiskt så, fantastiskt kul) så har jag denna veckan varit tvungen att jobba mycket. Precis slutat så nu är jag trött, igen. Men besöket gick la bra, fint i butiken en leveransdag men lagret ser ju ut som en katastrof en dag som denna. Tror att vi fick över 2000 paketeria ( alltså bara vikta tröjor och vikta byxor) så det såg inte allt för bra ut på det lilla lilla lagret när de två 2 meters fransmännen med håret i bakåtslick, ja ni hörde rätt, kraftigt bakåtslick, kläder på sig som kostar mer än vad jag tjänar på ett år (kanske inte men de såg fina ut) och spetsiga skor banade väg bland alla kläderna. Whoops.

Helt sjukt vad två människor kan få sån respekt bara de kommer in i ett rum, alla sprang runt som tokiga "akta akta dom kommer! Om jag uppehåller dem så får du få undan lite kläder!" Så har det låtit på Zara Karl Johan idag. Jobbigt men ganska kul. En dag ska jag med ha sån respekt, som i The Devil Wears Prada. Det är mycket jag ska.

Nej nu ska jag äta lite av sverigematen som mammi och pappi gav mig och dricka Corona!
À bientôt!



Julmys i rummet


18 november

Jag är en svag människa. Istället för att gå på yoga som börjar om 3 minuter så har jag nu bestämt mig för att slappa i sängen med kanelbullar, the och ett avsnitt av Boston Tea Party. Kanske är det så att jag förtjänar det eftersom att jag den här veckan kommer att jobba heltid plus. Imorgon ska jag jobba hela, hela dagen lång vilket jag blir ganska trött av. Högsta cheferna kommer och besöker oss på torsdag och då är det väl bäst att mitt lilla lager visar upp sin bästa sida annars kommer jag att få det hett om öronen.

Annars har jag faktiskt bara hunnit med att äta en supergod middag som Hanna hade klar tills jag kom hem och skypat med ida och elin. Det var lycka, Idas röst har jag inte hört på flera månader. Tips till alla er som inte har skype. Gå in på Skype.com och ladda ner det. Starta bara och sök efter mig, elelr någon annan som ni vill prata med. Om ni inte har en mic inbyggd i datorn så får ni köpa det för en billig peng. Här kan man alltså prata i telefon öven nätet. Gratis. Do it!

Det var allt för mig, pusspuss

17 november

Just nu är det lite jobbigt.

Mamma och pappa som var här i helgen har åkt hem vilket innebär att det blir väldigt tomt. Ingen som är speciellt intresserad av ens struntprat längre, eller i alla fall låtsas vara det. Och sen är det slut på allt myset. Vi han med några mysiga fikor, stor eller rättare sagt enorm frukostbuffe och bäst av allt slappande på deras fina hotellrum. Bad, morgonrock, morgontofflor, tv, öl, chips och kaffe. Låter som en underbar blandning eller hur. Det var i alla fall underbart att de kom och hälsade på men jag åt så mycket i helgen att det kommer att ta lång tid innan jag får upp matlusten igen och kan äta upp all fantastisk mat som de hade med sig.

Nästa sak på den jobbiga listan är att jag känner mig lite krasslig. Har inte fått sova ut eller sova mer än kanske 5 timmar på ganska länge nu men jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det för jag kan vara dödstrött på eftermiddagen, hålla mig vaken till kvällen och sen är det omöjligt att somna i alla fall. Sen jobbar jag ju alltid förmiddag med så jag kan aldrig sova ut. Kanske är det därför som jag känner mig lite dålig.

Sista saken är att jag idag har fått reda på att jag inte får någon lön den här månaden iheller och det trodde jag att jag skulle få. Jag får alltså inte lön förrens den 23 december vilket är ganska surt. Ingen jukshopping här inte. Väldigt jobbigt kan jag säga att det är att packa upp alla fantastiska kläningar varje leverans och inte kunna köpa en endaste.  Ingen lägenhet för den delen iheller så det är bara att lägga det på hyllan i ett tag.

Nej nog med depplistan. Nu ska jag titta på ett avsnitt av andra avenyn.

Puspuss på er

btw, har ni lagt märke till att jag verkligen har tappat greppet om vilken månad det är. Kolla på överskrifterna till inläggen så ska ni få se. Märkligt!

13 oktober

Mobil nummer: 0047- 41398733

Kostnad för samtal till Norge från fast telefon i Sverige. 0,76 öre i minuten.

Jag flyttade till Norge, grannland till Sverige, inte till sydpoolen.

Jag har telefon, jag har tid jag har lust. Prova en gång, ring. Det kanske blir trevligt vem vet.


10 september

Ingen lägenhetstitt idag, ska nog ske på torsdag istället. Har hittat ett bra ställe nu som vi hoppas mycket på. Hoppet om att Dennis är en normal människa är idag dock helt borta eftersom att han kläckte ur sig:

"Om vi flyttar ihop så vill jag att du kallar mig för Lars"

Vad hände där?

Nej nu ska jag sova, imorgon är det nämligen dax att flytta hela knitwere lagret, det kommer att bli jobbigt men jag kommer att tvinga någon att sätta en guldstjärna på mig när jag är klar.
För det kommer jag att förtjäna!


johanna

9 oktober

Skönaste komentaren under kvällens tp turnering i kollektivet.

Fråga: "Vilket låtsasland lockar varje år 3000 albanier att söka asyl?"

Svar: "Rosengård"

Alla kollektivmänniskorna här avkyr Skåne, vilket vi har ganska roligt åt.

Jag och Dennis tog givetvis hem segern. Ganska bra att vi kan hålla ihop för imorgon ska vi titta på en ny lägenhet som vi två och emila eventuellt ska flytta in i. Hade varit ganska skönt att slippa lite kollektiv liv. Idag hade vi storstädning här, herregud.. Nej får hoppas att lägenheten ser bra ut.

Nej det var allt för idag för det är leverans imorgon = johanna (20 år och 2 månader idag) börjar 6.30.

Sov sött, johanna


8 november

Det är något med storstäder som gör att man känner sig ganska liten. Så mycket folk på väg någonstans så att det blir svårt att synas i all massa. Något som kanske även det definerar en storstad, att det finns mycket folk som vill synas och som också gör det på ett eller annat sätt. Eller så ser man folk som inte längre bryr sig om att de syns. Går inte en dag utan att jag ser någon som står i en port, på en toalett eller bara mitt på gatan och gör sitt bästa för att hittat den där venen i armvecket. I porten till mitt jobb brurkar tre av dessa missbrukare hålla till. Tillsammans med en uteliggare som jag varje dag ignorerar precis som alla andra. Precis som alla andra har man ju fått för sig att om man går tillräckligt fort och och om man tittar åt ett annat håll så finns det inte.

Men det finns, och jag ser det varje dag, ignorerar det varje dag. Så är livet i storstaden, kanske till och med livet i värden..

Tittade på Blood Diamond häromdagen, det är en en av mina favorit filmer som handlar just om folks ignorans, den filmen har gjort skillnad. Det ska jag också göra på något vis en dag.


johanna

5 oktober

Känner inte för att skriva...

Men minnesbilder



På väg till ännu ett husförslag, mamma ser lite piggare ut än jag



Ett annat hus, detta gillade jag!



All you need is love



Midsommardag och jag och brossan väljer att spela dart,



Kärlek!

4 oktober

Tillbaka efter en Sverigevistelse, nämligen i Göteborg. Det var riktigt riktigt kul att träffa Korsikavännerna igen. Bodde hos Millan, underbara Millan så vi hittade på en hel del. Fika och bio och lite mer fika bland annat. Vi hade mycket att ta igen . 

Sen kom jag hem i söndagskväll igen och kände mig lite deppig. Men det blev genast lite bättre när mammas och pappas paket kom fram. En massa överaskningar hade de skickat med, soppor,  choklad, the och cappuccino (som jag med glädje sitter och dricker nu).

Idag började jag också mitt nya jobb som lageransvarig på Zara. Började halv sju i morse, lite tidigt men innebär också att jag slutar tidigt. Så jag har även hunnit med att träna yoga på ett nytt ställe som jag blivit medlem på. Har dock väldigt svårt att ta folk som sitter med benen i kors och händerna framför bröstet på allvar men man måste väl få skratta lite. Skaffade mig då även ett månadskort för kollektivtrafiken här, ett måste om jag ska hinna träna, även bra nu när mamma och pappa kommer så att jag kan dra med dom överallt.

Jag har även hunnit med att tvätta, städa och snart när Hanna kommer hem så ska vi laga mat. Mmm gott ska det bli! Gud vad jag har blivit huslig.



ha det bra, saknar er
pusspuss


RSS 2.0