29 september

En kall kall oslo-dag. När jag tog bussen hem från jobb klockan sju så visade termometern bara 9 grader. Det tycker jag är kallt.

 

Men något som värmer upp min lite kyliga vardag är att jag ska resa söderut om en månad. Nämligen hem till kära Skåne. Har precis bokat så det blir från den 29:onde oktober till den 3:dje november! Ska bli så härligt med lite ledigt och att komma hem lite.

 

Nu är det the och andra avenyn. 


28 september

Är äntligen hemma efter det att jag var tvungen att hoppa av bussen efter en helt galen hostattack. Kunde verkligen inte få någon luft så tårarna började rinna och alla människorna på bussen tittade undrande på mig. Anledningen till den här hostattacken tros vara en förkylning som jag har dratt på mig i helgen så jag kommer nog att överleva i alla fall. 

Nu har jag precis ätit en väldig god middag bestående av potatisgratäng, qournfilé, stekt med svamp och squash och min favoritsallad. Gud så gott det var och vad mätt jag är nu!
Det sista jag tänker berätta för er innan jag går och lägger mig är att idag är dagen då alla de tillfälliga uteserveringarna har plockat in sina stolar och stängt. Det börjar bli kallt här.

johanna

26 september

Förnekelse.

 

I en vecka nu har jag försökt att undvika att använda åtminstone halva min säng på grund av den nu har blivit en garderob. I en vecka har jag tänkt att jag borde göra något åt det men nu har dagen kommit när jag tänker ta tag i mitt lilla problem.

 

Jag har laddat med en ganska oglamorös frukost bestående av cream chees på ett hamburgarbröd och en kopp the framför sex and the city. Under tiden så passade jag även på att förflytta högen med kläder från sängen till soffan. Detta kan kanske hindar mitt pinsamma beteende att gömma klädhögen under täcket när jag får besök.

 

Jag kan inte i heller förneka att det finns ett liv som väntar på mig utanför Zaras dörrar så i veckan när kunde gå från jobbet i tid på grund av en banktid så passade jag även på att gå på film nummer två i Stieg Larssons trion, ”Jenta som lekte med ilden”. Eller ni kanske tycker att jag borde ta det på svenska ”Flickan som lekte med elden”. Men jag har kommit på att det är just det, jag måste sluta att ta allt på svenska. På grund av alla svenskar här (senaste siffrorna är 60 000 (!) svenskar i Oslo) så har det blivit ett minisverige här. Klubbar dit bara svenskar går, kanaler som bara svenskar tittar på, områden där bara svenskar bor och jobb där bara svenskar jobbar. Helt ärligt så är det inte bara jag som borde vakna upp från min förnekelse utan även de flesta svenskarna här för vi bor i Norge, inte i Sverige, ganska likt men inte samma. Vi bor i Norge hur mycket vi än försöker inbilla oss att detta är Sverige.

 

I vilket fall som helst så var filmen väldigt bra och jag förstår varför Paolo Roberto var med i den nu när han är med i boken och allt men kunde ingen gett honom lite skådespelarlektioner innan?

 

Nej nu är det tid att sluta leva i förnekelse.

Önska mig lycka till


20 september

 

Då var vi här igen. Söndagar i Oslo, den här är till och med en regning sådan. Det var de här söndagarna som i början av min Oslovistelse fick mig att avsky veckans sista dag. Men efter en tid så insåg jag att söndagar här är till för att fika med sina vänner, gå ut på tur eller helt enkelt bara ta det så lugnt som bara är möjligt och när jag hade vänner att göra detta med så blev genast söndagar en bättre upplevelse. Men nu är vi tillbaka till avskyn, för alla mina vänner (verkligen alla, eller i alla fall dom som jag vill hänga med en söndagseftermiddag) har lämnat staden den här helgen. Då tänkte jag att det är ingen fara för att jag kan sitta inne och läsa mina tidningar som jag fick i födelsedagspresent förra helgen och mysa lite. Det började bra med en ”Elle” men det var när den tidningen var slut och jag plockade upp ”se och hör” som den stora chocken kom. För första gången fick jag känslan av att det var ganska längesedan jag bodde i Sverige för jag kände inte igen säg 50 procent av personerna som det skvallrades ganska friskt om i ”se och hör”. Men man kan ju se positivt på det, jag behöver ju inte gå och köpa någon svensk skvallertidning, för det är ju bara skvaller om totalt okända människor i den i alla fall. Jag kan ju istället bara tjuvlyssna lite på folket i fiket för att snappa upp lite skvaller om okända människor om jag känner ett sug efter det.

 

Jag lämnade mitt skvallertidningsläsande efter att jag i tio minuter försökte komma på vem den här nylyckliga Susanne från den skånska myllan är. Hittade inget svar på det så nu har jag satt mig i sägen för att se hur jag ska lösa mitt garderobs bekymmer för den verkar ha krympt lite.

 

Jag måste avsluta med att berätta att jag satt hemma hos Kine och klagade lite på att jag inte fick plats med mina kläder och istället för mammas lösning när jag bodde hemma ”då är det bara att rensa ut” så började hon skissa lite på hur vi kan få in en till garderob i lägenheten. Sånt där tänk gillar jag, det kommer bara från folk som jobbar med kläder!

 

Trevligt söndag på er!

 

Ps. Lite oviktig information. Idag var det exakt ett år sedan jag kom hem fån Korsika och firade min 20 års dag med mina vänner hemma hos brossan.


Home Is Where Your Heart Is



det finns en tätort på en slätt
ett kyrktorn sträcker sig mot himlen
som en tiggare under slummen
du ser det från den stora vägen

om du reser dit i vår
säg att jag gärna kommer åter
ifall allting är förlåtet
att man blir klokare med åren

och om jag kommer dit igen
har du en plats där jag kan vila
ett rum där jag kan känna att jag är någonstans ifrån
ett fönster vi kan sitta vid och blicka ut mot ån
hälsa skönheten i norr
säg till Viola att hon lyser
att hon var vackrare än sången
och att jag önskar att jag skrev den
fråga krigarna i väst
var dom gömde sina byten
se om någon av dom kom undan
och kanske lever av det ännu
och om jag kommer dit igen...
gå till huset med balkong
där järnvägsbommen ringer
under den varma, svarta plåten
har jag lämnat några drömmar

en dag lämnade jag allt
man kunde låta tiden vara
det känns som andra sidan jorden
vi kanske hade alla svaren

jag har kämpat med en dröm
jag ville inga brustna hjärtan
inga slitningar i blodet
jag ville hitta Söndermarken
och om jag kommer dit igen... 

8 september

Storbesöket är över och jag är tillbaka. Eller ja i alla fall till nästa vecka då de största människorna kommer fick jag reda på idag. Ibland blir man lite trött på det där. 
Men det är den åttonde september, alltså fyller jag 21 imorgon. Har precis varit och hämtat ut ett paket som mamma och pappa har skickat hit till mig, väldigt spännande. Dessutom så tänker jag äta quornfilé till middag idag och hör på detta, svensk ostkaka till dessert! En riktig helkväll alltså. Men jag fick precis reda på att våra tvättmaskiner inte fungerar så det blir inga kläder. Kanske måste dra ner till city för att klä mig tills imorgon. Kvällen är ju ung, detta ska nog gå vägen. 
Nej nu ger jag upp. 
Puss på er 

2 september

2 september och Sofia fyller år idag, grattis! Att Sofia fyller år innebär alltid att jag fyller år om en vecka. Men det har jag inte hunnit tänka så mycket på. 

Allt bra här annars, har gått igenom en dunderförkylning som jag har lyckats smitta en del med men inget värre än så. 

Nu ska jag snart dra ner och möta Kine för ikväll ska vi gå och kolla på vad som kallas det hippaste av det hippa. Passion Pit. Vi får väl se hur hippt det är. En sak är i alla fall säker, att jag kommer att vara liiite trött imorgon men det var någon som sa till mig att jag är ung och då ska man klara att gå på konsert hela natten och sen jobba i tio timmar. Ja det är ju sant, jag är ju bara 20, åtminstone i en vecka till. 

Nej nu måste jag gå för att hinna med det där hippa. 

Hoppas att allt är bra med er! 

johanna

RSS 2.0