27 februari

På plats i min nya lägenhet. Lite svårt att uppdatera eftersom att jag lånar internet av någon snäll människa (men det hackar lite). Nu har det mesta kommit på plats och det känns superbra. Till och med så ska det låta på tv:n. Kanon. 

Kan dock inte riktigt bestämma mig vad jag ska äta idag. Orkar kanske inte den biten just idag. Jag är en trött människa just nu.

Ha det bra, johanna

24 februari

It's the end of an error.

mitt i flytten

Sista natten under svenska föreningens tak. Helt sjukt att jag har bott här i snart fem månader. Men nu är det slut. Vi har packat alla våra saker och imorgon efter jobb så kommer Anja och hennes pojkvänn och hjälper till att flytta allt. Känns ganska konstigt faktiskt. Ganska konstigt också hur mycket man kan samla ihop på fem månader. Kan ju säga att ni får komma med en lastbil när jag ska hem.

Jag har även varit på kurs idag. Inditex som Zara är en av 9 delar av har bestämt sig för att prova att ha mentorer i sina butiker i Norge. Så nu har jag blivit pilotfall. Jag och några till har blivit metorer för Inditex Norge. Detta innebär att jag kommer att ha hand om alla nya som börjar på vår Zara. Ansvara för deras utbildningn, lära upp dem och göra utvärderingar av deras kunskap. Väldigt spännande!

Efter den kursen så fick jag snabba mig till svenska kyrkan för där firades fettisdagen. Mycket trevligt med rollspel, musik och semlor såklart. Kämpe kosligt!

Nej då var det dags för sista natten här då imorgon ska jag utvärdera lagret och ha möte med mina managers. Kan bli mycket imorgon.

Sov gott.

23 februari

Som väntat så hade inte Millan samma viloplander som jag hade igår så det blev att vi gick på någon fest, blev av med sällskapet och gick hem. Detta var jag ganska nöjd med eftersom att jag skulle upp och träna idag. Och det gick bra. Efter träning så blev det lite film, en skön promenad i vad jag nästan vil kalla för vårväder (here you can call me insane) och pajbak.

Väldigt roligt hade vi sen när vi skulle upp till Bygdö allé för att titta på film hos Therese och Miguel för då tvingade jag  där Emilia på fel trikk så vi kom upp till Majorstua istället. Och det var lite för mycket för oss så det tog en stund innan vi hittade till the allé, där vi by the way kommer att vara helt inflyttade om en vecka :).

Mamma ringde också och berättade att Joel hade ringt hem, väldigt roligt att höra. Helt sjukt att inte ha pratat med honom på så länge. Ska bli sjukt kul att träffas till påsken, åhh vad jag längtar.

Nej nu får lite av dagens bilder avsluta denna sköna söndag innan jag ska sova. Ska ju upp snart. Sov gott.


miss you





22 februari



Uppdrag.
Lägg upp bild nummer 5 i album nummer 5 och
berätta historian om den.

Korsika sommaren 2008 på väg till Bastia med Andreas, Sofia, Hanna och Millan. Vet inte riktigt varför vi åkte dit men jag vet att vi gjorde det obligatoriska stoppet på superur och att vi åkte till ett köpcentrum för att inhandla choklad till min och Idas chokladkväll. Sen vet jag att vi stannade på någon resturang och åt en massa gott från en buffe.
En ganska vanlig dag på Korsika faktiskt. Ibland saknar jag det så mycket...
Bara en helt vanlig dag på Korsika.


21 februari

Knäckebröd och snö, usch. Jag hoppas att snöandet blir till regn idag så att all den här snön kan smälta bort. Jag är så trött på att behöva slaska mig fram på gatorna här. Usch usch usch. Det var till och med bättre hemma. Torr snö och blå himmel. Här är det grått och slask. Jag gillar inte det.

Får passa på att blogga lite nu, är klar att gå till jobb men har några minuter på mig innan jag ska borsta tänderna. Ska förhoppningsvis bara jobba til 4 idag vilket känns underbart. Hoppas ju på att jag kan få kurera mig lite till (tror att millan smittade mig lite med sin förkylning men den fick nog inte fäste) och bara titta på film ikväll. Tror dock inte att det är emilias plan alls.

Imorgon är det söndag igen, får se om det finns något man kan hitta på. Det är så tråkigt här på söndagar så det är helt sjukt. Hoppas att jag är helt frisk så att jag kan gå och träna.

Annars så hände det väl inte så mycket. Nästa vecka ska jag på kurs med jobb. Har blivit Zara, Karl-Johans representant för ansvaret av alla nykommlinger. Så nu ska jag lära mig hur man tar hand om dom, lite roligt faktiskt.

Nej nu kallar jobbet.

Hoppas att ni har en underbar helg.

johanna

18 februari (titta pappa, jag kan om jag vill)

Hemma igen, eller borta igen, beror på hur man ser det. Konstigt känns det i alla fall. Precis som om man aldrig var härifrån. Men flygresan gick bra i alla fall. Missade min hållplats med flygtåget så jag hamnade lite för långt och då tänkte jag att jag kunde gå hem men man glömmer visst fort hur mycket slask det finns på gatorna här. Ingen bra ide så jag kom hem trött och varm och jag upptäckte även att det är någon slags konsert utanför vår lägenhet. Den är inte så bra..

I Sverige var det i alla fall lika skönt som det alltid är när man har semester. Känns bara som lite för kort tid hemma, men det gör det väl alltid det med. 

Nej mer uppdatering imorgon, semestern slutar om bara några timmar... usch..

Saknar redan er där hemma!

8 januari

Söndagar i Oslo är det tåkigaste som finns. Så jag tänkte att vi skulle ta en promenad i vårt tråkiga kvarter. Vi går där i snön, klagar över trisdessen och önskar att det vore lite roligare. Och vad säger man, "God works in mysterious ways".  Fram kommer två män från Nigeria och frågar om vi vill hänga med in på en kaffe. Och vad gör vi, jo vi tackar ja. Så där går vi in på en mysig liten pub och dricker kaffe med på Nigrianer. Fruktansvärt roligt. Men efter ett tag när den ena förklarade mig som drottning, sa att han ville gifta sig med mig och frågade om jag inte ville följa med till Nigeria så började jag ännu en gång fundera på hur jag hamnade i denna situationen. Det visa sig dock att det inte var allt för svårt att ta sig ur det. Efter det att jag hade lovat att jag kunde jobba som modell på hanns företag så tog vi lite bilder. Och herregud vad jag önskar att ni kunde se dom bilderna. Jag och Millan sitter med vars en afrikan brevid oss, skakandes händer som om det vore något slags möte och med leende upp till öronen. 

Ni skulle ha varit med, det var det roligaste som har hänt på riktigt länge. Åhh gud. Så vem vet, Jonathan som min framtida men hette(?) sa att han skulle åka tillbaka på onsdag så det var bara att handla snabbt som han uttryckte det. Så nu känner jag mig lite osäker, afrika med en ny man på onsdag eller sverige med familjen på torsdag? Hmm.

HERREGUD!





5 januari

Kvällsprat om snytningar. Det var väl allt jag hade att säga. Och att jag längtar hem. Gud vad jag längtar hem. Har en kännsla av att en veckas semester hemma som sker om exakt en vecka inte kommer att hjälpa denna saknaden direkt men det sak bli så skönt att komma hem lite. '

Sov gott!








2 januari

Total kaosdag idag. Börjar med att leveransen är sen, får besked att den inte ska komma förens butiken är öppen vilket betyder mycket extraarbete. Precis innan alla skulle gå på lunch för att vara förberedda så hör jag lite panik uppifrån och jag går upp för att kolla vad som händer. Då har ett vattenrör i taket gått isönder och det ösregnar in i butiken. Hela fronten av butiken blev som en fontän. Alla fick börja borsta ut vatten på gatan och sätta ut uppsamlingsobjekt. Och en av oss fick fälla upp ett paraply och hjälpa kunderna ut ur vattenlandet. Pecis då, då kommer levenansen och eftersom att det var en massa minus idag så blev det en total skriskobana utanför butiken. Att vi fick in allt i butiken var otroligt. Och att det gick bra var ännu märkligare.

Efter denna händelserika dag så har jag fixat lite i stan, varit och handlat, lagat middag och varit ute och fikat. Så nu är jag trött, väldigt trött. Men jag har en sak kvar jag ska göra idag och det är att sortera ut lite foton från 2008, till min fotobok. Var och kollade på en väldigt vacker pärm idag. Oh jag gillar papper och pärmar och pennor och allt möjligt. Det blir nog en fin bok :).

Take care. Love Johanna





Gwada, Maj 2008

Tänk att jag kunde varit där och jobbat i solen.
Men istället så valde jag att sopa vatten ur en butik mitt i den kalla Norgevintern.
Kan inte någon säga att jag gjorde rätt?

Ibland undrar jag..

RSS 2.0