25 juni

Detta inser jag ju nu att det var ett tag sedan jag gjorde. Kan väl skylla på att midsommar och en liten sjuksomsperiod kom i vägen. Men båda är över nu precis som min tid snart är här på Orizonte, vilket börjar kännas lite tungt. Ni vet jag och sista gången saker. Det funkar bara inte.

Vi har alla ett favoritställe i hamnen 10 minuter bort. Där serveras de största och godaste glassarna som man kan tänka sig, dit ska vi imorgon och mysa hela kvällen, för sista gången.

Annars har värmen verkligen slagit till här, inte varit under 30 grader på 2 veckor snart och i förrgår var det 37 grade här. Med andra ord är det ganska så svettigt. Dagarna går väl mest åt till att ligga i poolen, vilket jag ska göra om sisådär 10 minuter. Måste ju passa på innan jag kommer hem till ett Sverige som är lite svalare än Korsika. By the way så kommer jag hem 13. 15 på lördag, så att ni har det klart för er.

Nej det var nog allt från lifeincorsica för den här gången
Kanska kommer det tillbaka, kanske inte
Je ne sais pas!

johanna







CORSICA IS BAEUTY
<3





14 juni

Life in Corsica har pågått i exakt fyra veckor idag. Pågick i 3 veckor och 6 dagar innan jag fick nog av Paesolu di Prunete,  så jag kommer faktiskt hem om två veckor. Faktiskt så är det så. Tänkte stanna hemma i möjligtvis en vecka och sen drar jag till Oslo för att finna lyckan. Känns ganska bra, eller? Den eviga frågan "gör jag rätt" är här, igen. Men jag tror att jag gör det.

Har varit en blandad vecka annars. Sjukt jobbigt när folk som man tycker om åker hem och denna veckan har tre åkt, senaste, Maja som kom hit med mig, hon åkte för två timmar sedan. Och Kim och Sofia åkte tidigare i veckan. Och en barnklubbsledare, en guide och en servitris hann med att säga upp dig denna veckan med. Vad ska jag säga, Orizonte -08.

I veckan som gått har jag hunnit med att shoppa i Bastia, åka till Bonifacio och igår var jag ute och red bland fruktträden, jättetrevligt. Verkligen härligt  att rida runt bland clementin- och citronträd och upp bergen för att titta på havet. Skönt också att Keops inte gjorde en Dynamit så att jag hamnade på akuten, Gotland vet ni, galet.

Efter ridningen igår så åkte jag hem till vännerna och solade, fick solsting och åt knytkalaslunch med Ida och Karl. Väldigt spännande. Jag hade med mig choklad och skorpor, Ida hade lite frukt och Kalle hade torrt, ganska gammalt bröd och tonfisk. Sen kom Erik och Nils hem också och så lyckades de hitta lite creps  och cola. Vilken höjdarlunch! Men trevligt hade vi i alla fall. Det kommer jag att sakna så otroligt mycket, alla härliga människor här.

Nej nu är det dax för att leta sig hem innan jag börjar mitt jobbiga 12 timmars pass. Nya gäster idag med, det är roligt.

Ciao.

elin och jag i bonifacio

Jag och Elin i Bonifacio

hanna, emilia och sofia

Hanna, Emilia och Sofia mot Bastia

personalfest

Personalfest i förrgår



Tittade på soluppgången med Maja
i morse. Vackert

I am a highway man
On the road again
Me and my guitar
And my ramblin' band


5 juni


Korsikaner, dessa korsikaner.


image18



Hörde att vi på den här sidan av ön har dragit någon slags nit-lott eftersom att det sägs att dessa, redan lite märkliga människor är ännu lite konstigare här. Eller ja inte vet jag men inte tycker jag att man verkar vara helt normal om man stannar bilar och börjar slå på våra stackars guider, eller skjuter efter hårt arbetande Langley servitriser (dock förra året). Eller när man låter sig bli mutad av en brownie, sura nattvakten Fransois lät sig bli mutad av några servitriser när av dom skulle rymma härifrån. För två kakor fick hon honnom till och med att ringa till taxi så att hon kunde komma till flygplatsen. Hahah, det är ju jättekul, rymma härifrån med hjälp av några kakor! Fatta vilket liv det blev här sen.

När vi är inne på de märkliga korsikanerna så kan jag väl fortsätta att berätta om veckans aktivitet på Horisonte. Observera brandbilarna. För helt plötsligt så bestämde sig brandkåren för att de skulle göra om hotellet till en brandövningsplats. Kommer hit i full fart, spärrar av hela området, och ja helt utan tillstånd eller förvarning så börjar de spruta ner hela hotellet, två dagar i rad! VAD HÄNDE DÄR?!

Idag har jag jobbat, fick bytat till mig ett pass på min lediga dag mitt under festen i natt, gud vad dumt. Jag tackar ännu en gång någon (vet inte riktigt vem) för att jag aldrig blir bakfull.

Efter jag slutade så gick jag och simmade, åkte och handlade, värdens event här, speciellt om man ska in på apoteket till ännu en korsikan och försöka få med sig medecin till sin matförgiftade rumskompis.

Efter det äventyret så lämnade vi killarna hemma och så åkte jag evelina, emma och elin till hamnen och åt värdens största glassar. Herregud säger jag bara, dom var stora.

Ikväll tar alla det lugnt, vilket kan behövas efter igår, men imorgon skulle en gäst bjuda all personal på sprit. Spännande. Lite illa är det att jag hur mycket jag än anstränger mig inte längre kan komma på vad det är för veckodag. Snacka om fredag hela veckan.

Annars rullar dagarna på här, vissa dagar, som i förrgår känns inte så bra, andra dagar, som idag känns toppen. Fick iförsig en av värdens godaste middag av en av kockarna när jag kännde mig nere, grillad aubergin med grönsaksröra, potatismos med färska lokala örter och rödvinssås. Och hur mycket av den bästa efterrätten, chockladcreme tartar med mint. som jag ville. Det räddade den dagen.

Konstig känsla när humör och alla ens planer ändras så från dag till dag. Men men, vad ska man göra.

Pratat med Elin med idag, miss you.

Nu har ni fått en liten uppdatering direkt från Korsika.

Älskar alla komentarer, tack för dom!

Hörs snart, pusspusspusspuss

image15'

från vandringen

O ja just det, har varit med om min tredje jordbävning med. När vi går uppe i bergen så börjar det helt plötsligt mullra jättemycket från den klarblåa himlen. Då kommer det två jordbävningar, hörde att taket och rutorna hade skakat väldigt på hotellet. Ojojoj

image16

emma

2 juni

Vad hände där? (årets fråga, korsika -08) Redan juni, ojojoj vad tiden går.

Idag har jag varit ute på vandring i bergen, fantastiskt vacker men herregud vad jobbigt det var. 1 timme rakt upp, i stort  sett klättring, två timmars vandring vid bergskammen ink en härlig lunch och 1 timme neråt. Blev riktigt svettigt där på vägen upp men det var verkligen värt det. Tyvärr var det en av de åtta som var med som trillade den sista biten och bröt handleden. Hon fick åka till operation, attans!

Det är väl i stort sett det  det som har hänt  idag, jobbade efter det att jag kom hem igen, Det gick bra, jobbade bara i servisen i två timmar sen slutade jag, underbart.

Erik, tennis-Erik, var precis här och berättade en massa saker som han sagt i sömnen, typ skrikigt "ungjävel, så rätt på bollen". Han är så otroligt rolig.

Sitter i baren och lyssnar på "walk of life" men nu ska jag gå tillbaka till lägenheten.


Hoppas att ni har det bra där hemma, saknar er!

Puss & Kram                        johanna


RSS 2.0