13 maj

Börjat jobba igen, känns skönt att vara tillbaka och tampas med Zaras vardagsproblem igen. Nu sitter vi och har det skikkelig kosligt men vin på en balkong som vi vill kalla vår. Vädret är också helt underbart och vi har varit ute och promenerat i det vackra vädret. Måste säga att husen här är väldigt vackra, väldigt fint att promenera runt här på frogner. 

Nu får jag koncentrera mig på Emilias planläggning av helgen. 

Ha det så bra!



8 maj

Norge, detta otroligt patriotiska Norge. Härromdagen pratade jag men en kille som helt plötsligt börjar göra otroligt mycket reklam för deras eurovisionlåt, till slut bara skriker han ut "vi kommer ta hem hela skiten", (avgör själv vad ni tycker: http://www.youtube.com/watch?v=-8JRtGMBUz0). Men det är bara så typiskt Norskt, det finns ingen gräns och det gäller att hylla Norge. Titta bara på deras översättning till vår patetiska student i sverige. I Norge så är man russ, och det är man inte i en dag som i Sverige inte. Här börjar russen den 17 april genom att alla studenter får vars ett par oftast röda snickarbyckor som de sen inte får lov att ta av sig på en månad. Under den här månaden så åker de runt i bussar som de har hyrt och festar som galningar. Och allt är okej att göra när man är russ, verkligen allt. Och det är det för att detta är en gamal norsk tradition som är över 100 år och då är det ju klart att det ska vi hålla på. Alla studenter som har jobb får till och med obligatorisk ledighet i samband med russtiden. Sen avslutas det hela med en enorm fest och rusståg den 17 maj. Spännande. 

Idag har jag i alla fall varit på min vän Signys jobb och varit på konstutställning och druckit hemmagjord maderia. Nu ska jag snart gå hem och laga middag och muffins :), gott. 

johanna

7 maj

Jaha, då sitter jag här på mitt lilla café igen. Lilla Gabels. 

Positivt idag är ju faktiskt att jag har börjat prata lite lite, ska bestämma mig senare idag om jag ska prata med Emilia när hon kommer hem. Kommer ju inte kunna hålla mig, kommer att prata hur mycket som helst då och det är ju inte så bra. 

Mindre positivt är att det regnar lite idag, eller ja för mig spelar det ju inte så stor roll, jag får ju inte lov att gå ut, så det är nog lite mysigt. Jag har också fått hosta, det är tråkigt. 

Måste berätta om igår när jag gick och handlade, då kom det en dam fram som frågade mig något och då teckande jag att jag inte kan prata. Då börjar hon babbla på om att jag är den första som hon träffade som inte kan prata. Jag hade ju inte en chans att förklara mig. När hon sen började artikulera enormt mycket om fråga högt: HÖR DU MIG, HÖR DU MIG?, då gick jag faktiskt. 

Jag konstaterar att konsten att tala är underskattad. 

Nu ska jag mysa vidare på gabels som just nu är  byggd lite som en grotta för att slippa regnet. ''





6 maj

Har varit ganska mycket de senaste två veckorna så jag ber om ursäkt för väldigt dålig uppdatering här. Men nu har jag inte så mycket att göra för det visade sig att jag inte tålde att fira valborg i Göteborg. Jag lyckades få ett virus på stämbanden som i sin tur gjorde att jag tappade rösten och blev allmänt väldigt dålig. Så då fick jag gå till läkaren som sa åt mig att jag absolut inte får försöka prata den här veckan, inte frysa, inte anstränga mig, bara dricka varmt och helst inte gå ut. Sjukskivning på mig blev det alltså. 

Och nu när jag har storstädat hela lägenheten, tvättat allt tvättbart, städat kylskåpet, putsat fönsterna, handlat och läst ut min bok så inser jag att detta var fruktansvärt tråkigt. Det värsta är ju att jag inte får/kan prata, det är hemskt. Åh gud vad frustrerande det är. Dessutom ringer det i min telefon hela tiden men det är ju ganska svårt att svara..

Men lite glad blev jag i morse när jag steg up, klockan 6, och såg detta 

http://svtplay.se/v/1545270/maria_lindberg_kan_bli_varldsmastare

Nej nu får jag hämta upp tvätten och göra en paj. 




RSS 2.0