19 mars



It has been 162 days since I saw your face. I miss it.
 I miss you...




This is my time
This is my tear
I can see clearly now
That this is not a place
For playing solitaire
Tell me where you want me
This is my time
This is my tear

17 mars

Kännde att det var dags för en uppdatering här, mest kanske för att jag vill att mina vänner ska uppdatera sina bloggar och då kan ju inte jag vara sämre än att skriva något om mitt liv som någon kan tycka verka vara intressant. Just nu måste jag dock erkänna att jag inte kan komma på något att skriva om alls. Eller jag kan ju berätta för er att mina föräldrar var här i helgen. Jättetrevligt, det var även trevligt att de hade med sig sjukt mycket mat och annat som gjorde att jag för ungefär 10 minuter sedan kunde avnjuta ett gott bröd med ost och marmelad samtidigt som jag ännu en gång läste igenom sydsvenskan. Det gillar jag!

Vi hann inte med att göra så mycket, gick på lite promenader, bland annat i frognerparken, fikade, lagade mat och tittade på melodifestivalen. Väldigt trevligt. Även om ni tog upp hela lägenheten så längtar jag till ert nästa besök.

På jobbet har det idag varit den stora inventeringen. Gick inte alls bra. Massor av fel som jag och min chef måste gå igenom imorgon och ha ett möte om. Det var inte kul. Imorgon är det även ännu en stor tillbakaskickning till spanien som jag måste göra, lite nervös över den måste jag säga. Jaja imorgon är en ny dag, eller ja det är faktiskt redan en ny dag..

Dags att nanna, hard work tomorrow.

johanna

12 mars

Just nu är det bara jobb, mycket jobb. Det är lite tråkigt att skriva om så då tänker jag istället berätta att jag längtar väldigt mycket till på lördag eftermiddag för då kommer mina älskade föräldrar hit. Vi ska göra middag och mysa hela halva lördagen, och inte att förglömma, titta på melodifestivalen. Sen åker de hem på söndag men då är det bara 3 veckor tills jag ska hem och träffas min bror. Tror att jag har en bra månad framför mig. 

Nej nu ska jag sova. Jag är trött. 

johanna

10 februari

Vintern här verkar ju aldrig ta slut. Snöat hela helgen, kombinerat med mulet och tråkigt väder. Jag är så trött på att slaska runt nu. Verkligen. Sista dagen att bestämma sommarsemester på jobbet idag också, det kändes ju verkligen långt bort men men nu har jag i alla fall ansökt om en vecka i juni och två i slutet av juli och början på augusti. 

Annars händer det inte allt för mycket här. Emilia är sjuk så jag måste vara hemma och passa lägenheten för den förra hyresvärden ska komma och hämta lite saker. Typiskt jag som hade tänkt att gå och träna lite. Istället får jag titta på mästarnas mästare på tv. Int fy skam de!

Kanske lika bra det. Så att jag kan lägga mig tidigt. Har varit så otroligt trött den sista tiden. Och imorgon har jag ett viktigt möte med min chef. Och ska jag bygga om, flytta, lägga in, ta extras, städa, göra devolution, förbreda för inventering, lära folket hur man beställer, beställa själv, uppdatera cassiopejerna, flytta basic..... ibland är det lite mycket, speciellt de kommande två veckorna men jag tror att jag får lite folk att bossa över så jag klarar mig. 

Nej nu ska jag läsa min bok och kolla på tv. 

Hoppas att allt är bra med er. Kram

3 mars

Ännu en väldigt speciell dag. Ännu en underbar vän. Rebeccas 21 års dag.

Kommer ihåg en dag för ungefär 6 år sedan när vi var ute och promenerade nere vid ån och funderade på hur våra liv skulle se ut. Kommer ihåg att vi pratade om hur det skulle vara när vi blev 20. Så långt bort då, så väldigt nära nu. Eller ja mest för mig, den tiden för henne är förbi. Hon har nog också passerat det som vi pratade om. Flytta ifån Svedala, skaffat sig ett jobb, pojkvänn, lägenhet. Skaffat sig ett vuxenliv. Ibland önskar jag att vi vore tillbaka på den promenaden. Kanske bara för att känna hur det känns att vara 14 igen. Men jag är glad över att vi är där vi är och att vi är 20 och numera 21. Jag är också otroligt glad och stolt över att ha en vän som henne. Någon som man vet alltid kommer att finnas där, trots att man väljer bort sitt hem, hennes hem.

Om det är en sak som jag har lärt mig av att vara borta så är det att det är inte som man trodde när man var 14 år. Att antalet vänner spelar någon roll. Det som spelar roll är dom vännerna som man har trots att man inte har träffats på ett halvår, trots att man inte vet vad de gör om dagarna eller trots att man inte alltid kan vara där när det behövs.

Jag är lycklig för jag har några sånna vänner. Äkta vänner. Och visst känner jag ganska ofta att jag önskar att jag kunde vara med dom men vet ni en sak. Mamma sa något när jag var hemma som jag verkligen har tänkt på. Att var sak har sin tid. Så även om det för stunden kan vara tungt så vet jag att vi en dag kommer att sitta där igen, tillsammans efter en shoppingrunda, fikandes och skrattandes åt alla människor. Även om det kanske dörjer ända till Juli, som med Ida så vet jag om att det kommer att hända igen.

Var sak har sin tid..

Till Ida, för att tiden med dig är speciell
jag saknar den
Ensamma dar, väldiga värld,
orden ekar i hennes röst.
Ingen sömn och inga svar.
Ingenting kvar mer än ett rostigt svärd,
som hugger och vrider sig i ditt bröst.
Vi ses på hjärtats bar,
det här är brustna hjärtans höst.

Här är timmarna av ovisshet
poeternas bensin
här är natten när vi räknar våra stygn
allt gick så fort

Du kan dränka dig i minnen
eller litervis med vin
du kan sjunka ner i sörjan och vända dygn
men allt är gjort


1 mars

2 av värdens bästa människor fyller 20 år idag! Grattis. Önskar att jag kunde fira det med er. Hoppas iaf att ni har en superdag!

Annars så är vi nu helt inflyttade på Bygdö, riktigt härligt. Så nu får alla som vill komma och hälsa på. Mer än gärna :). 

Blir bara ett kort inlägg för nu ska jag och Emilia gå på en Lars Winnerbäck konsert! 

Hoppas att allt är bra med er! Kram 

RSS 2.0