30 maj

Trots att jag har mått dåligt (som 5 andra i personalen) igår och lite idag så har denna dagen börjat riktigt bra. Soligt och skönt väder, lite internetsaffärer, god glass men framförallt ett samtal med elin. Känner mig så långt bort så det är skönt att få lite kontakt med Suesia ibland. Skönt att höra din röst och lite skvaller.

Jag har också jobbat lite på min framtida plan. Funderar på att utbilda mig till mäklare, hmm, kan det vara något?

Nu tänkte jag gå och se hur det går i tennisturneringen Orizonte Open som hålls här varje fredag.

image14


28 maj

Var i Calvi och I'll Rousse igår. Väldigt mysiga städer båda två, hade en jättebra dag.
    Åkte först och besökte de två andra Langleyhotellen och sen åkte vi och shoppade.
    Givetvis så lyckades vi pricka in den varmaste dagen hittills, 32 grader i skuggan. HOT!

Men vi har lite problem för vår personalbil är nog den sämsta som finns. Servostyrningen lägger av ibland så när jag körde och skulle sväga (för att det kom ett stup) så bara lägger den av. Livsfarligt.
    Sen bara den dör hela tiden, mitt när man kör, plus att Andreas körde aldeles för fort så att en sten krossade halva rutan när vi var i Bonifacio. Illa, väldigt illa.

Nu ska jag gå och tvätta lite.

Hoppas att ni har det bra!

Au revoir


image11

På väg till Calvi


image12

Jag & HyperNils

image13



26 maj

Jobbat hela dagen och börjar snart igen men sen ikväll ska vi ha "a dress night" och jag gillar det! Har även bestämt med Ida att vi ska ha en chokladkväll, gud vad gott det ska bli dårå.

Imorgon ska vi åka till Calvi men nu ska jag gå och sola.

See ya


image10

Inte helt fel att gå ner till paljotten och äta glass när man har ledigt i
några timmar.

Jag, Sofia och Sofia


25 maj

Hänt massor de senaste dagarna. Har bland annat hunnit älska mitt jobb, hata det och sen älska det igen. Sorry mamma och pappa som har fått höra mycket klagande men kan ju till mitt försvar säga att detta inte är helt enkelt, att bo och jobba så här. Idag har jag i alla fall gillat det. Har gått hur bra som helst.

Igår var jag ledig och då är det inte dumt att man befinner sig på Korsika. Åkte till vackra Bonifacio med Sofia, Sofia, Victor och Andeas. Inte toppenväder men trots allt väldigt fint i alla små gator och på alla små torg.

På vägen hem hittade vi ett köpcentrum (woho!) och jag köpte bland annat svenska skorpor som jag älskar, en engelsk tidning och choklad. Gud vad bra, mös med det halva kvällen.

Nej nu måste jag gå tillbaka till min lilla lägenhet för jag håller på att spricka, jobba aldrig för en kock som gör supergoda desserer. Helt sjukt vad mycket chockladmouse och vitchocklad pannacotta man kan äta, haha, jag kommer att bli en riktig tjokis!



Hoppas att du hade en bra mord dag mamma!

image8

balkongmys

image9
BONEFACIOMYS





22 Maghjiu

Bonjour alla där hemma.

Allt bra här, rullar på. Idag är det kanonväder och jag jobbar i stort sett hela dagen.

Något som är väldigt roligt med att bo i ett sånt här stort kollektiv är verkligen att man blir inblandad i allt, verkligen allt. Igår fick jag sitta och lyssna på när det seriösa paret Andreas och Ida förklarade för mig varför de hade blivit sura på varrandra innan. Så kul, båda två satt och berättade från sin vinkel och vet inte om det var meningen att jag skulle avgöra vem som hade rätt eller om jag bara skulle lyssna.

Något som också är speciellt är att vi verkligen umgås med varrandra 24 timmar om dygnet, vilket kan göra att folk helt plötsligt blir tokiga på varrandra. T ex så berättade tennis Erik för mig igår att hans rumskompis Victor hade tagit upp hans favoritracket och slickat på det. Då blev han så arg att han prylade honom. Jag tyckte att det var så fruktansvärt kul när Erik berättade det för mig för jag hade hört att han hade prylat Victor men jag trodde ju lätt att han tagit sönder hans racket eller något. Sen kom det fram att han hade ju inte ens slickat på det, han hade bara sett ut som det. Men det tyckte Erik att det räckte, haha superseriös.

På tal om att bli prylad så blev en av guiderna stannad av en korsikan för att han tycket att guiden hade kört fel. Så korsikanen hoppade in i bussen (med alla gästerna i) och slog honom, helt galet!

Annars är allt lugnt!

Saknar er där hemma.

A bientôt


image5


image6



johanna

19 maj

Hade en riktig toppendag igår med superskönt väder. Jobbade lite frukost och sen jobbade jag middag så jag hade hela eftermiddagen i solen men några av mina rumskompisar.

Hittat en Stockholmstjej som heter Anna. Hon och jag låg och solade och lyssnade på dålig svensk hiphopp och skrattade halva dagen. Sen gick jag och jobbade middag vilket gick bra, lite svårt med kassorna och så i början men det kommer att gå hur bra som helst.

Efter jag slutade vid tolv så samlades personalen nere i strandbaren, paljotten för att ta det lite lungt efter dagens arbete. Måste upprepas att folket här verkligen är så trevliga. Men det är väl som alla säger att det är mycket på grund av det som alla i personalen stannar kvar.

Idag har det därrimot inte varit bra väder, mest ösregn. Jag har syselsatt mig med att läsa om Korsika vilket gör mig väldigt inspirerad. Så fort jag blir ledig, det vill säga på lördag så ska jag ge mig ut med personalbilen. Bonifacio ska vara helt fantastiskt fint.

Nu ska jag gå öva mig på att göra cafe latte innan jag börjar vid fyra.

Hoppas att allt är bra med er därhemma.


johanna

image1


Det fina armbandet jag fick av mamma innan jag åkte


image2 image4

18 maj

Napoleon Bonaparte sa en gång:

"Everything in Corsica is better and more beautiful than anywhere else"

Det stämmde ju inte riktigt med det jag såg igår när jag kom fram.

Efter att ha stessat runt i två veckor för att försöka få allting klart, efter att ha checkat in mitt sju och ett halvt kilo för tunga bagage (ingen överviktsbetalning dock) och efter att jag äntligen kom på planet så kunde jag andas ut och faktiskt inse att jag inte kommer att komma hem på ett tag.

Väl på planet så tog det inte många minuter förrens jag hittade en tjej som också skulle ner och jobba på Orizonte, som receptionist. Supertrevlig. Lite senare hittade vi en tjej till, Maja, hon jobbar som jag som servitris. Också jättetrevlig.

Resan ner gick bra, sov mestadels av tiden men väcktes när solen utbyttes mot tunga moln och jag insåg att jag hade kommit ner till Korsika. Ösregn hela dagen. Alla klagade och jag vet inte om jag tyckte att det var sådär vackert som Napoleon sa.

Kom sen ner till hotellet och fick mitt schema och lite information. Träffade sedan de anställda och fick flytta in i ett otroligt stökigt rum med fyra andra tjejer, bara tillfälligt sägs de men allt här verkar man skulla ta med en nypa salt. Tjejerna och all annan personal här är jättetrevliga och roliga.

Så igår kan jag ju säga att det var ingen toppendag, men så är det klart att man inte känner sig på topp när man har fått så många nya intryck. Idag vakade jag iaf upp till klarblå himel och gick ner och gjorde mitt första frukostpass, gick jättebra.

Nu ska jag gå ner och sola på stranden och titta runt lite innan jag börjar jobba igen.

Nu idag, trots att jag inte sett så mycket än så börjar jag förstå vad Napoleon menade. Här är vackert, väldigt vackert.


johanna

RSS 2.0